В Розмальовцi - чотиривiршики

В Розмальовці сАме літо,
В барвні шати все одіте...
І тому, малі митці,
Приготуймо олівці!

***
Назбирав маленький Гриць
Повний кошик печериць.
Ані в полі! Ані в лузі!
В Розмальовці, любі друзі!

***
В небі сонечко - жовтеньке,
А в травичці – червоненьке,
Те, що пО небу гуляє,
Червоненьке зігріває.

***
В Розмальовці дощик зранку
Миє сад, доріжки,
Равленя сидить на ґанку
Та й полоще ріжки.

***
В дивній книжечці, малята,
Оселились жабенята!
Світ, де бавляться й живуть,
Розмальовкою ще звуть.

***
З комірчини Ведмежатко
Мед несе для Лисенятка,
Він скупитися не стане,
Хоч медок, мов сніг той, тане.

***
Їжачок, схопивши голку,
Вмить забіг у Розмальовку,
Для звірят він із тканини
Буде шити одежИни.

***
Від майстерні Їжака
Білка плигає в обновці,
Зшив їй майстер фартуха -
Борщ варити в Розмальовці.

***
Зайченя в м’якенькім ліжку
Перед сном гортає книжку.
Розмалює вранці Вовка!
Бо та книжка - Розмальовка.

***
Небо зорями рясніє,
Гасне світло по хатах,
Ніч казки в дрімоту сіє,
Щоб посходили вже в снах.


Рецензии