яблуня

У яблуні немає пустоцвіту.
Природа не готує марних діл.
Ті, що не стали яблуками, квіти
дарують запах і годують бджіл.

Так жодна не змарнується краплина
натхненного чийогось відкриття.
Рядки, що з серця зринули, не гинуть.
Їх більше не поглине небуття.

Вони таке зерно у собі містять,
що, мов наказ, молитва чи пароль,
домішуються, як частина змісту,
в чиїсь думки і повороти доль.

1996, 2012


Рецензии