Вила стрiляють

Вила стріляють

(Из  цикла  "Украинская  лирика")

Федора зморила втома:
Пообідав смачно дома.
Раптом галас на дворі:
Та лови ж його, лови!”
“Як же це мені набридло,
Порося в город забігло!”
Федір із-за столу встав
Та у руки вила взяв.
Як рушницю націляє,
Наче в порося стріляє.
“ От би де рушницю взяти,
Цю нікчему розстріляти!”
А сусід цю чув промову.
З полювання йшов додому.
І, ні в кого не спитав,
В порося заряд загнав.
Федір крикнув в край двора.
Відгукнулась жінка:”Га?”
“Ти диви! Вона ще й “гака”,
Мов та кумова собака!
Хто це вила зарядив?
Ними порося убив!”
Отже, казуси бувають,
Коли вила теж стріляють!


Рецензии