Права

У Миколи вуса чорні,  очі голубі,
От би мати того хлопця, повезло б мені.
І Петра я і Андрія теж кохала б вік,
Бо якийсь він недотепа восьмий чоловік.

І Івана, і Степана, Сидора й Хфедька
Я б довіку шанувала, вдача вже така.
Бо такі ж бо хлопці гарні, а мій як на гріх,
Якби можна, то пішла б я заміж аж за всіх.

У Горпини очі сині, в Карті голубі,
От би мати таку жінку, повезло б мені!
Бо оце я, бідолаха, восьмий раз женюсь,
І що раз то жінка гірша, думає Петрусь.

Загуляла вража жінка, що аж гай шумить,
За такее неподобство мало її вбить.
Але що породиш з нею, знає те вона,
Що тепер у нас із нею рівнії права.


Рецензии