Добровей

Добровій


Завірюхи відгули,
Розпочався Квітень.
Вже у лісі віцвіли
Березневі квіти.
Всім здавалось:: перелом
Скоївся в погоді.
Небо дихало теплом
При кожній нагоді.
Гарне сонце по весні
Підтягує сходи.
Готувались вийти всі
На власні городи.
З дому вигнало мерщій
Багато народу.
Віяв вітер Добровій
З Південного Сходу.
А сьогодні знов шумить
Північний, горластий .
Все змінилося за мить,
Як у жінки настрій.
Загула щомочі,
Мов осіння муха,
Заліпила очі
Люта завірюха.
Не цураючись надій,
Благаєм погоду:
Хай повіє Добровій
З Південного Сходу!
Повернись до нас мерщій
В ночі досвітні.
Хоч ти літній Суховій,
Та тільки не в Квітні!


Рецензии