Один блукаю

Один блукаю, б'ю каміння груди,
Дірявий дах тече від злив душевних.
Ніде, водночас наче, і повсюди,
У внутрішніх дилемах я страшенних.

Як корабель, що у полон стихії
Потрапив та не має схову.
Притягують думки слова лихіЇ,
Та твердо кажуть взяти за основу.

Кохання більше серце не зігріє,
А, як зігріє - опік залишає.
В барвистому полоні небо мріє,
Перебувати в смуті заважає.

Як тигру, що приречений вбивати,
Як птаху, що родився для польоту,
Так і мені цей шлях не розірвати,
Не змити пристрастю буденного нальоту.

Отруйною стрілою ранить груди -
Що більше руху, то скоріша дія.
Самотній, навіть вийшовши між люди,
Не вабить пестощами губ надія.


Рецензии