Iди у свiт

                ІДИ У СВІТ

Не варто правду в дзеркалі шукати:
Вона – одна; і не завжди в тобі.
Не прагни долі плин переганяти
Й відігравать, мов в карти, в неї дні
Чи їх поцупити. Небес не обібрати.

Іди у світ в нім вічність зустрічати
І бігти босоніж по вранішній траві,
Тягнутись ввись, щоб сонце обіймати,
Вночі ж – первісній тішитись зорі
Й відкритим серцем Бога цілувати.

Бо хвиль розплесканих уже не позбирати
В життя намисто. Чи хіба у сні
Його можливо знов спостерігати,
Або ж у згадках. Далі ж – мить чи дні
Буде даровано; Ніколи не пізнати…

              Павло Гай-Нижник
              30 січня 2012 р.


Рецензии