Хмурый Месяц

Сумний Місяць

(Из  цикла "Украинская  лирика")

Ось і ніч на Землю сходить.
Подивись хвилинку.
Блідий Місяць в небі ходить:
Втратив половинку.
Хоровод зірок рясний.
Може хтось поможе?
Між зірок пливе сумний,
Та знайти не може.
Шепіт Вітру: "Втратив силу?
Більшу половину?
Її Тінь голодна з"їла,
Та поверне цілу!"
Місяць: "Худнути я став.
Навіть серед ночі.
Я б зірок собі зібрав,
Та вони не хочуть"
Для зірок ото ганьба:
Їх, що мулу в повінь.
Раптом стрибнула одна
І попала в човен.
Може це її каприз:
Бачитись не хоче.
Бо вона злетіла вниз
Та згоріла в ночі.
Блідий Місяць далі плив.
Сумно горбив спину.
Так і Сонечко зустрів
Та у світлі згинув.


Рецензии