Хрещенiй матерi в День ювiлею

Моїй любій тітоньці Ніні, людині з великим добрим серцем і чуйною душею присвячено цього вірша.

***

Мирного вам неба, мир вашому дому!
Сонячний промінчик забере утому.

Лютая хурделиця смуток хай завіє,
Хай здійсняться давні материнські мрії.

Діти тільки радість нехай вам дарують,
І любу матусю хай завжди цінують.

Бо не всім судилось таку маму мати.
Скільки довелось вам страждати, прощати.

Як була малою ви, як рідна мати
Тішились зі мною – є про що згадати.

З обома «тьотями» ходили в походи –
В посадку, і в Рудку, і поза городи.

З нами, дітьми, гратися ви завжди хотіли.
І було нам радісно, бо ми вас любили.

Дякую вам, мамо, за вашу турботу.
Хай полегшить Бог вам усяку роботу.

Хай не знають руки ні втоми, ні болю,
Хай не плачуть очі про нещасну долю.

Нехай серце рідних теплом зігріває,
А Душа лиш добре нехай відчуває.

Щоб завжди добробут панував в оселі,
Всі були здорові, щасливі, веселі.

Чоловік приносив щоб гарну получку,
А Іра родила й онука, й онучку.

І щоб з вами весело вони щебетали,
Ні смутку, ні горя ніколи не знали.


25.01.1992


Рецензии