Диалог

     Діалог

(Из  цикла "Украинская  лирика")

Ой біленьке личко,
Ой тендітна врода!
Отака сестричка
Козацького роду!
“Слухай, дівчино,
Хочеш, заграю?”
Знизе плечима,
Скаже:”Не знаю.”
“Може на танці
Підеш зі мною?”
“Не прокинусь уранці,
Як піду за тобою!
Повплітаю стрічки
У чорняві коси,
Збігаю до річки
Поки тепло, боса.”
“Я других не гірший
І тебе кохаю.”
“Мене хлопець інший
На річці чекає.”
“У мене є гроші.
Та й пісні співаю.”
“Ти, друже, хороший.
А його кохаю!”
“Що ж тепер робити?
Мо придбати зілля?”
“Нас не розлучити!
Приходь на весілля!”
“Одна дівка, звістно,
Не робить погоди!”
“Буде інша, з міста.
Тобі до вподоби.”
Сумувати годі!
Треба далі жити...
Віддам при нагоді
Сорочку розшити


Рецензии