Память

Пам"ять   
 
Из  цикла "Украинская  лирика"
 
Пам"ять   
 
 
Пам"ять - стежка дивовижна.
Щоб легше згадати
Оту пісню ніжну - ніжну,
Що співала мати.
Як сідало сонце влітку,
Смеркалось надворі,
Як бджола смоктала квітку
В зеленому полі.
Що було - не поміняти,
Бо немає квоти
У пам"яті відібрати
Півучої ноти!
Той ноти, що знала
Про ранки прозорі,
Той,  що співала
У дружньому хорі.
Що гуляла в свято
П"янка та могутня,
Що вірила свято
У світле майбутнє…
Нас  життя нещадно било,
І пестила мудрість.
Ще не вмерла наша сила,
Ще не вмерла мужність!


Рецензии