Мяне саломенныя стрэх...

  Мяне саломенныя стрэхі,
  У гады няблізкія завуць,
  Калі ў лес бегаў па арэхі,
  Покуль у лісцё не ападуць,

  Купалісь берагам Трубы,
  Лавілі рыбу, уюноў -
  Тады, у маленскія гады,
  Тут была шмат у нас дзялоў.

  І вось, адбылась зноў сустрэча,
  Там, дзе калісь пасвіў гусей,
  Там, дзе я быў зусім малеча,
  Дзе жыццё буяла ад людзей,

  Лічыць не стану ўсе змены
  І тых, каго ужо не злічыць,
  Але ж, у то хоча душа верыць -
  Што як мы жылі - будзем жыць!

  Што будзе зноў, туман світальный
  І статак, раніцай, кароў,
  І маці, зноўку, з прывітаннем,
  Нам падасць бліны, ды сырадой.

                - 07.11.11


Рецензии