Божай слязою кацiцца зорка

* * *


Божай слязою
кацiцца зорка --
У нечай далонi
знiчкаю стане.


Плачам i спевам
зойдзецца птушка --
Страцiушы сэрца,
песню знайшоушы.


У храме нябёсным
плачуць Анёлы --
Сэрцы людскiя
жаль не кранае.


Падаюць гукi,
поунiцца Чаша --
Доугацярпеннем,
доугачаканнем.


Сеюцца СЛОВЫ
у глебу пустую
I прарастаюць --
цернем
ды КРЫЖАМ...



28-29.01.2001


Рецензии
Якое тонкае адчуванне! Колькі глыбіні і медалычнасці!

Лаззаро   03.03.2014 12:47     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.