Молода лебiдка на укр. яз

МОЛОДА   ЛЕБІДКА ( доні Ірині)
 
1
Доню, моя мила, стала ти доросла.
Ось і день весілля, на порозі - гості.
Вельон і сукинка... Як же ти красива!
Упорхнеш з гнізденька, доня моя мила.
2
Ще недавно ненька тебе колисала,
Була ти маленька, я тобі співала:
Підростай, дитинко, та рости вродлива,
Дівчинко - перлинко, будь лише щаслива.
3
Хай твоЯ без болю стелеться дорога...
Я для тебе долю вимолю у Бога!
Донечко єдина, сонечко, кровинка,
Ти тепер - дружина, ти - замІжня жінка.
4
Вірного кохання я тобі бажаю,
З вечора до рання жити, як у рАю...
Хай твогО сердЕнька зрада не торкнеться,
Хай тобі, рідненька, вдача усміхнеться.
5
Мила моя доня, молода лебідка,
Це - твій день, сьогодні ти, як біла квітка.
Хай у тої квітки пелюсткИ не в'януть,
ОблетЯть, та звідкись, ягідкою стануть.
6
Доню моя мила, зОвсім ти - доросла.
Ось і день весілля, на подвір'ї - гості...
НА руку колечко, на праву, наділа.
Упорхнеш з гніздечка, доню моя мила.


(авторська пісня) листопад 2007р.


Рецензии