***

Циган скрипаль

Розкинувся циганський табір за селом
Пішли цигани по людях з торбами
А я побачила циганку за вікном,
А з нею разом батька-цигана-скрипаля.

Заграв старий скрипаль на скрипці тій
Циганка молода затанцювала
Й заворушилось щось в душі моїй
І про розлуку з милим нагадала.

Приспів:
Скрипалю, цигане, ти душу не тривож
Бо плаче скрипка голосно і дзвінко,
А з нею разом плачу я також
І на душі у мене дуже гірко.

Нарешті циган грати перестав
Замліли в нього старі його руки
Немов Господь мені його послав
Сказати, що не буде вже розлуки

Скрипалю, цигане, заграй веселе нам
Про те кохання де нема розлуки.
За цю мелодію я все тобі віддам
Бери ж скрипалю скрипку знову в руки.

Розї'хались цигани вже усі
І стала я дружинонька - кохана
Та назавжди лишилася в мені
Ота мелодія старенького цигана.

Наталія Тимко
Тел. 066 95 10 264; 067 72 00 342


Рецензии