***

Лісова царівна

Мені приснився дивний сон,
В якому я побачив диво:
Сама дочка Лісовика
Мене у гості запросила.
Дівчата там зійшлись
За руки взялись,
І повели танок,
Й пісні співали..
Одна з них підійшла
Тихо до мене,
Одежа вся була,
На ній зелена.
Волосся до землі її сягало,
При місяці воно аж вигравало.
На мене подивись, чи краща є де?
На очі голубі, синіші неба,
На коси ти поглянь, мої шовкові,
На личко, на вуста, на чорні брови!

Приспів:
Здається, я так не кохав,
В своїм житті до забуття,
Всю ніч, царівну обнімав
І цілував її вуста.
О, нічко, ніченько, свята,
Ти задержися на годину,
Бо я царівну покохав
А з сном вона піде в долину.

Про тебе хлопче, знаю все
Отак вона мені казала
З усіх я вибрала тебе й навіки серце твоє вкрала
На мене подивись, чи краща є де?
На очі голубі синіші неба,
Ти покохай мене, та тільки вірно,
Бо не проста, я хлопче – я царівна!
Ранок настав і сон пропав
І дива того вже не стало
Де я царівну покохав
Чому ж мені так сумно стало?



Приспів:
Здається, я так не кохав,
В своїм житті до забуття,
Всю ніч, царівну обнімав
І цілував її вуста.
О, нічко, ніченько моя,
Чому так швидко ти пропала?
Моя царівна в сні була
А ти її з собою взяла!


Рецензии