Эмили Дикинсон. Правду всю скажи

Емілі Дікінсон. Правду всю скажи

Правду всю скажи, але навскоси,
Кружним шляхом краще іди.
Сліпучий промінь захвату від Неї
Занадто грандіозний для душі.

Якщо удару блискавки бояться діти,
Вони втрачають страх як пояснити.
Так поступово Правда набирає сил,
Або ж людина може втратить зір.

E. Dickinson

Tell all the Truth but tell it slant
Success in Circuit lies
Too bright for our infirm Delight
The Truth's superb suprise.

As Lightning to the Children eased
With expanation kind
The Truth must dazzle gradually
Or every man be blind.


Рецензии