Курсташыма

                автор Сагынбубу Аргынбаева

Беш жыл бою бирге окудук калаадан,
Тилегибиз адамдыкты самаган.
Бир кайрылып, арт жакка серп салганча,
Кыйла мезгил отуп кетти арадан.

Отту жылдар, отту оттуу балалык,
Жетпедикпи, жете алдыкпы баркына.
Ийигинде мезгилдин чарк айландык,
Жаштык курак тепкич экен баарына.

Тепкичтерди пайдаланып маалында,
Бийиктей бер, бул жашоондун ичинде.
Эл уулу бол, элдин жугун аркала,
Адал эмгек ишин калсын изинде.

Чынар болсун чырпыктарын сен эккен,
Жемиш берсин эмгектерин тер токкон.
Аруу сезим уяласын дилинде,
Чачыратсын жылуулугун кун коктон.

Тоо суусундай узун болсун омурун,
Кайгы-мундан алыс болсун конулун.
Ак монгудой тундук котор уулуна,
Орундалсын максаттарын коонундун.

Бул жашоону кыздай суйуп жашагын,
Коп жазганга мокок менин каламым.
Анда-санда бир эсине алып кой,
Бирге окуан курсташындын саламын.
Бир озуно бул тилектер арналат,
Эл сыйлаган, мен сыйлаган Адамым.


Рецензии