Мавочка

Сплять замріяні жита,
Тихенько хитаються,
Лише місяць підгляда,
Як мавки купаються.
           Де вони борюкалися,
           Там колоси наливалися,
           А де мавки спочивали,
           Там волошки розквітали.
Вітер буйний прилетів,
Одну з них полонив,
Зелень кіс заплутав,
Мавочку цілував,
           Зірвав з неба ясні роси,
           Заквітчав зелені коси.
           Пестив мавку, колисав,
           А на ранок - забував.
Полетів в блакитні далі,
Кинув мавочку в печалі.
Бліда діво, не сумуй,
Свою красу пошануй!
           Обіймали сестру мавки,
           Ніжно лоскотали, тихо промовляли:
           "Нікуди він не дінеться,
           Кругом світа обернеться
           І до тебе повернеться."


Рецензии