Харкiв зустрiча новий рiк

Новий рік приходить в кожне місто –
Непомітна нам його хода.
Він такий маленький, ніжний, чистий…
Починає відлік календар.

Харків зустрічає його радо –
На майдані танці і пісні.
Переможно він стає до влади –
Геть пішли усі думки сумні.

Вийду я на вулицю із дому
І пройдуся Харковом в цей час:
Все це таке рідне і знайоме
Новорічна ніч змінила враз.

Ось Сумська і ось Майдан Свободи –
Там стоїть ялинка, вся в вогнях.
Скільки ж сюди з’їхалось народу!
І торую я крізь натовп шлях.

А на сцені – Новорічне дійство:
Дід Мороз, Снігуронька стоять,
А із ними гномиків сімейство –
Нас зі святом хочуть привітать!

І красивий танець, як кохання,
Танцюристи виконають нам,
Потім – пісня. А в ній – побажання
Миру, щастя, злагоди, добра.

Дід Мороз говорить: «Ну що ж, друзі!
Попрощаємося з роком цим старим!
Хай які б він не робив потуги,
Свій він час уже давно віджив!».

Ми рахуємо у відліку зворотнім:
10, 9, 8, 7, 6, 5…
І почулося щасливе «З Новим роком!»,
Як годинник скінчив відбивать.

Феєрверки, крики «Так! Зі святом!»,
Гімн Державний над нами заграв.
Старий рік всі права вже втратив –
Рік Новий натомість перейняв.

Я щасливий, що живу на світі,
Бо щасливий, що це свято є.
Його люблять всі – дорослі й діти:
Новий рік над нами виграє.

Догоріли й згасли феєрверки,
Порожніє також і майдан,
Подарунки, квіти і цукерки
Під ялинку хтось поклав вже нам…

Новий рік приходить в кожне місто –
Непомітна нам його хода.
Він такий маленький, ніжний, чистий…
Починає відлік календар.


Рецензии