Христос воскрес!

Ісус Христос воскрес із мертвих,
Бо смертю смерть він подолав,
І воскресінням цим чудесним
Життя нам вічне дарував.

Голгофа – Його розіп'яли,
Як Хрест важкий приніс туди.
Над Ним присутні всі сміялись,
А Він просив: «Води... Води...»

«Себе віддам у твої руки!» –
Він раптом гучно закричав,
І закінчились Його муки –
Бог Його душу вмить забрав.

На третій день до Його Гробу
Прийшла Марія Пресвята,
Та не побачила нікого,
Лиш охоронці спали там.

«Чого шукаєш серед мертвих?
Шукай Його серед живих!
Ісус, Твій Син, воскрес із мертвих!» –
Марії Ангел відповів.

«Ісус Христос воскрес! Живий Він» –
Співали Ангели з небес,
І чудо це у всьому світі
Було найбільшим із чудес.

Минуло два тисячоліття,
Та наша радість не мине:
Христове Світле Воскресіння –
Великдень, свято весняне.

Паски ми святимо у церкві,
І знову чути нам з небес:
«Ісус Христос воскрес із мертвих!»
«Христос воскрес!» – «Воістину воскрес!».


Рецензии