Людина

1 куплет.

Багато істот проживає на світі –
Великих, маленьких, в воді, на землі,
А деякі з них ще й літають в повітрі,
Ще інші собі риють нірки в землі.
І тільки одна, що Господар над всіми,
І тільки одна, що Розумною звуть.
Ім’я цій одній звучить гордо – Людина,
І в імені цьому – предвічна вся суть.

Приспів:

Людино, Людино, ти Богу подібна –
Чини по закону, по правді чини.
Нехай же, Людино, від батька й до сина,
Від матері доньці йдуть ці істини.

2 куплет.

Шукаєм постійно життя на планетах –
На Місяць, на Марс посилаєм сигнал…
Та щось не шукаєм життя ми у себе,
Все вірим в якийсь надлюдський ідеал…
Стривай, зупинись: ти – Господар у Домі!
І як же ти будеш приймати гостей,
Коли власний Дім вже поріс, наче поле –
Покинуте поле думок та ідей?

Приспів:

Людино, Людино, ти Богу подібна –
Чини по закону, по правді чини.
Нехай же, Людино, від батька й до сина,
Від матері доньці йдуть ці істини.

3 куплет.

Людина приходить в цей світ, щоби жити,
Залишити Слід для своїх поколінь…
Людино, як будеш ти Світлу служити,
Щасливішим стане життя на Землі.

Приспів:

Людино, Людино, ти Богу подібна –
Чини по закону, по правді чини.
Нехай же, Людино, від батька й до сина,
Від матері доньці йдуть ці істини.


Рецензии