Засiвальна

Дня вам доброго, панове,
 Посланець до вас від Бога.
 Сповіщаю: - Новий рік
 Вже ступив на ваш поріг.

 То ж  святий хліб сію в хаті,
 Щоб у вас  було багато.
 На столі, в  коморі,  в  полі,
 Із зернинки вродить сто їх.

 Сію гречку і  пшеницю,
 А худобі ще й пашницю.
 Хай всього буде доволі,
 Така вам Господня воля.

 Сію щиро в Новий рік,
 Щоб був довгим у Вас вік.
 Вам бажаю - молодійте,
 Й мене гривнями обсійте.


Рецензии