Балада про конокрада

Гомонить козацька рада
З ранку й до ночі.
Хто ж займе оту посаду
Вельмо-керманочу?

Висували кандидатів –
Ось ці мовляв мусять,
Не дай боже з бюрократів
Обрати того гуся.

Одні кажуть: - в цього пана,
Та в того так само,
Біографія трухляна
Й самі темні плями.

Інші кажуть: - а в цього
Сумнівні джерела,
Декларація доходів
До сліз розвесела.

Краще цигана становіть!
Пролунала фраза.
Звісно все про нього навіть –
Коней крав три рази.

Пішло діло до обіду,
Зголодніла рада.
Й призначили конокрада
На оту посаду.

Та як що покраде коней
Той шульга чорнявий,
Записали у законі –
Буде в цьому правий. 


Рецензии