Лист до троянди

«Ти, Троянда, ніби панна
У гарних одежах своїх,
Завжди така бездоганна,
Людей ти чаруєш усіх.

Вічно такая пихата,
Голки на тілі твоїм.
Хто тебе схоче зламати,
Рану залишиш ти всім.

Майже ніхто не помітив
Помилок у рисах твоїх.
Хоч й королева ти квітів,
Ти зачаруєш не всіх.

Та всі, хто в квітах тяму мають,
Хто любить квітів аромат,
Троянду алую кохають.
Тебе, красуне, бачить рад!

Сила у тебе життєва,
Дивишся-знову живеш.
Квітів усіх королева,
Здається, ніколи не вмреш.

Людськая рабиня в короні:
Хто хоче, той тебе зірве.
Зібравши троянд міліони,
Нехай з ними візьмуть тебе…»


Рецензии