Я не кляв тебе, о зоре - наслiдування Iвана Франка

оригінал
http : / / ***********


Усім Козерогам світу
присвячується


Я не кляв тебе, о зоре,
Світла зіронько моя,
За неспокій, бурне море,
Що з тобой отримав я.

Я не кляв тебе, мій друже.
Що було, те загуло.
Друге вродження бо дужче
З нею разом перейшло.

Я не кляв тебе, дівчино,
За бездонні очі ті,
Де, крім тебе, все невпинно
Потонуло в небутті.

Я не кляв тебе, мій янгол.
Ти зі сну мене збудив.
Нас з тобою рок безжальний
Міцно та навік зціпив.

Не кляну тебе, кохана.
Ти – життя моє, мій Дар,
Ти єдина і бажана,
Серця й розуму пожар.

Не кляну тебе, любове.
Ти зі мною, де б не йшов.
Життя духу, дивне й нове
Я з тобою віднайшов.

Я кляну тебе, бо сміло
Ти пливеш на самім дні.
Доведеш не словом – ділом
Свою відданість мені.

Я кляну тебе, бо, серце,
Ти прямуєш в тих місцях,
Де рахунок не ведеться
По загублених життях.

Я кляну тебе й благаю:
«Відступися од мене!»
Час зі мною марно згаєш,
Твоя молодість мине.

Я кляну тебе і плачу.
Хоч і знаєш, на що йдеш,
Свою жертвою ти наче
Моє серце бідне рвеш.

Я кляну й благословляю
Мій безцінний вірний скарб.
Більш життя тебе кохаю,
Твій хазяїн і твій раб.



19. 12. 2007


Рецензии