приречення на самотнiсть

*про дівчинку, котра не хоче нікого кохати*

Твої коси обіймали лише сніжинки,
й не знали іногородних тіл вуста,
а кров грала, штовхала твої жилки,
давала сигнал "кохай, немаленька,
і підходять літа"

але впертало не слухала,
й не реагувала зовсім,
життям розмірено рухала,
у планах: школа, інститут, згодом дім

старано вчила уроки,
вже доцільно обирала вуз,
мама казала, продумуй всі кроки,
а ти і мотала на вус

продумала інтер'єр до дрібного-
колір шпалерів, й декору багацтво
та все розраховано на одного,
наче будуєш самотнєє царство

мріяла ще про шафу-купе,
аби покласти улюблену книжку,
але забула таку деталь,
як сусід по ліжку


Рецензии