Сыви головы

Я люблю свойого діда
Та свою бабусю,
А ще більше люблю тата
І рідну матусю.

Пропустив по хліб без черги.
Стареньку каліку,
Бо людей я поважаю,
Похилого віку.

Турбувалися про нас ви,
Плакали й раділи.
Деякі стали горбаті,
Або посивіли.

Аби діток годувати –
Тяжко працювали.
Дуже пізно спать лягали,
Й раненько вставали.

Якщо дитятко хворіло –
Ви ночейне спали.
Бога-Господа молили,
Плакали й ридали.

Тож сьогодні перед вами
Шапку я знімаю.
За горби ваші й мозолі –
Голову схиляю.

Я шаную та молюся,
Сиві голови, за вас.
Дарував Бог життя вічне.
На хресті – Христос! – наш Спас!
*****


Рецензии