будь фiлософом, дiвко!

будь філософом, дівко! приймай життя в усій його осоружній суті,

в сутінках жити краще - не видно, як тупо вдягнуті твої коліжанки,

не видно їхніх  чоловіків та їх коханок, бо всі вони ; сірі й однакові,

як оті качки, що сіли на сталеве плесо трішки перепочити,

доки потужний інстинкт  не підняв їх у небо, аби летіти в дунайські плавні,

а ти мусиш жити, тут і зараз, бо так, бо треба..

рано ще приносити треби, руки і голос ламати, зриватися

з найвищої, найсолодшої ноти, доти,

доки жито ще спить під снігами,

доки ожину ще пам'ятають твої заціловані  губи,

доки Змій паперовий креслить у небі

літери перелітні 

твого легкого, як вітер, щастя...


Рецензии