Настрiй? Святковий

купити рибку. акваріумну. золоту.
 нести у пакетику містом передсвятковим,
  минаючи стихійні базарчики,
   перекупок у метро,
    продавців ялинок із чіпами та без них...
    минає все,
   і цей промине день
  зі знаком святкового збудження на чолі
 чи під пахвою. мене не буде з тобою,
 а значить, не буде Свята. буде ялинка,
 мандаринок багато, шоколадок і навіть пакуночок "Рафаелло"
 будуть дзвінки, будуть гості, пласкі анекдоти, банальні тости
 я приклею посмішку на покусані від фрустрації губи.
 Згубо моя далека, як без тебе мені святкувати,
 коли жити без тебе ледь-ледь можу?


Рецензии