Дева Духу подчинившись

Дева, Духу подчинившись,
Плод без семени прияла,
И к кузине устремившись,
На пороге услыхала,
Как младенец в ней взыгрался —
К Божьей Деве обращался:

Ты ликуй, лоза, без срока
Жизни вечное растенье,
Ты ликуй, из Девы бока
Плод родится в Воскресенье.

Ты ликуй, принявши Слово —
Свет людей, крови криницу.
Ты ликуй: садовник новый
Вечной жизни в мир явится.

Ты ликуй, ты стала нивой,
Щедро всем дарящей милость.
Ты ликуй, застолья диво,
В нем прощение излилось.

Ты ликуй, Эдем Небесный,
Новым раем засиявший,
Ты ликуй, надежды место
Душ, надежду потерявших.

Ты ликуй, благоуханье
Возносящейся молитвы.
Ты ликуй, даря сиянье,
Миром к алчущим излитым.

Ты ликуй, Победа смерти,
В плоти Бог твоей вселится.
Ты ликуй, из коловерти
Ада Верный воскресится.

Ты ликуй, Невеста Бога,
Девам светлая дорога.



—————————————
Церковно-славянский оригинал.

АКАФИСТ ПРЕБЛАГОСЛОВЕННОЙ ВЛАДЫЧИЦЕ НАШЕЙ
БОГОРОДИЦЕ И ПРИСНОДЕВЕ МАРИИ

(3-й ИКОС)

Имущи Богоприятную Дева утробу,
востече к Елисавети:
младенец же оноя абие познав сея целование,
радовашеся, и играньми яко песньми вопияше к Богородице:

Радуйся, отрасли неувядаемая розго:
Радуйся, плода безсмертнаго стяжание.
Радуйся, делателя делающая Человеколюбца:
Радуйся, садителя жизни нашея рождшая.

Радуйся, ниво растящая гобзование щедрот:
Радуйся, трапезо, носящая обилие очищений.
Радуйся, яко рая пищный процветаеши:
Радуйся, яко пристанище душам готовиши.

Радуйся, приятное молитвы кадило:
Радуйся, всего мира очищение.
Радуйся, Божие к смертным благоволение:
Радуйся, смертных к Богу дерзновение.

Радуйся, Невесто неневестная.


Рецензии