Къора узамаш

Нохчийн къам, ахь лайнарг,
Лайна къам дуй  те?!
Хьа санна къонахий,
Кхин къаьмнийн буй те?!

Къаьмнаш цу Дала зуьйш,
Хьо билггал къастий те?!
Хьан меттиг эхартахь,
Шатайпа хир юй те?!

Нохчийн къам, кхин д1а а,
Хьо иштта лаьттар те?!
Кхианза, баханза,
Хьан къонахий иэгар те?!

Мискачу наношна,
Парг1ато гур яц те?!
Буоберийн б1аьрхишца,
Тийжаш хьо дуьсур те?!

Нохчийн къам, цахаьа,
Ас хьуна х1ун де те?!
Къахиете елха те,
Ирс хиете кхарда те?!

Хьан къома салаьцнарг,
Бекхамза вуьсур те?!
Замана йохалла,
Къийсамаш лаьттар те?!


Рецензии
Ма хууш дац кханено х1у дахьар ду!
Б1аьргех хи доккхуш я хьан байт, Амнат!
Баркалла хьуна!
Ларамца.

Аза Атагинская   24.12.2013 15:11     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.