В1таю, славлю 1 величу...

Вітаю, славлю і величу
Мою країну-Україну!
До тебе  зір свій поверну,
Мій голос звучно тебе кличе,
Мій краю рідний, лиш почуй!
Почуй, як голос промовляє
Щонайщиріші ці слова:
Країни кращої немає,
Люблю тебе! Твої поля,
Твої озера, луки, доли,
Розлогі верби і стави,
ЖитА, що хвилями у полі,
Усі яруги і гаї...
Люблю колодязь журавлиний,
Що в спеку всіх нас  напува,
І неба синь , що найсиніше
Всю нашу землю укрива...
Люблю до болю, до нестями
Я слово ріднеє своє!
За нього ревно вболіваю.
Бо в нім - народ. В нім - все моє!
В нім усміх мами, голос тата
І перші вчительки слова.
До нього серцем я  прип"ята,
В нім ожива душа моя.
Зростай і квітни, Україно!
Плекай, земля.  дітей своїх,
Щоб захищали мову солов"їну,
Щоб Україну зберегли навік!


Рецензии