Янгол i Чорт

Сидить  в  людині  Янгол  доброти.
Порадить  мудро, як  і  що  зробити.
Але  ж  всередині  у  нас  є  і  Чорти,
А  з  ними  в  мирі,  ой,  непросто  жити!

Шепоче  Янгол  тихо: „Зупинись!
Добро  це  не  твоє...  його не  слід  чіпати!”
А  з  другого  плеча  Чортисько: „Подивись
На  цього  дурня – годі  іншого  шукати.

Така  можливість  вкрасти – раз  у  вік.
Не скористатися  нагодою  безглуздо.
Всіма  шанований  ти  будеш  чоловік.
Ото  буде  і  корисно,  і  мудро”.

В  долоні  Янгол  сплеснув:  „Схаменись,
Гріха  заробиш  і собі,  і  дітям.
За  грішні  думи  перед  Богом  повинись,
І  попадеш  у  рай  на  тому  світі”.

„Тобі  до  біса  той  небесний  рай,
І  невідомо,  чи  він  є  на небі.
Тягни  до  себе,  рот не  відкривай,
Бо  будуть  гроші,  буде  рай,  далебі!”

Зухвалець  Чорт  мене  переконав,
Якого  біса  рай  той  заробляти?
Добряче  на  землі  всього  накрав –
На  небі  буде  легше  все  владнати!


Рецензии
Віруся, чудово!

Гарна тема.
Завжди про це знала, але і в голову не прийшло написати.
Молодець!!!

Людмила Васильчишина   17.03.2012 20:43     Заявить о нарушении
Людочка, це тема вічна і не тільки я одна про неї писала. Спробуй і вона в тебе зазвучить по новому.

Вера Кухарук   18.03.2012 14:24   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.