Стара верба, немов скрипковий ключ

Я не скрипковий ключ, а журавлиний
тобі над полем в небі напишу.
                Ліна  Костенко



Високо в небі журавлиний ключ,
Земля надійно сповита в тумани.
Пливе понад землею тихий плач
Сумний, прощальний, журавлиний.

Стара верба, немов скрипковий ключ,
Зігнулась в три погибелі над ставом.
Тих журавлів прощальний в небі клич,
Що передати неможливо словом.

Звучать прощальні сурми журавлів,
А серце тихо крається від болю.
Пливе їм вслід мелодія жалів,
Розбавлена печальною журбою.


Рецензии