Горить край лiсу золотистий клен

Горить край лісу золотистий клен.
Це дерево найперше пожовтіло.
Зненацька спалахнуло і згоріло,
Як в матері один-єдиний син.

Залишив все — зелені явори,
Джерело, що серед поля бігло.
Колос житній золотисто-стиглий,
Пагорб лисий древньої гори.

А мати, мов засохла тополина,
П'ятнадцять років виглядає сина.
Ось  вітер ворухнув в вікні фіранку -
Здається син живий стоїть на ганку.

Притихла бідна, тільки серце б'ється...
Синок  живий їй знову видається.
Навіщо йому ті скелясті гори?
Навіщо їй це невимовне горе?


Рецензии