сон фронтовика

фронтові радіоприймачі. голоси , що розпорошуються шириною аллей
загублені вночі ключі. незручні клаччі
та готовий до споживання клей
наплічники затверділі. як грифель крихкі обличчя
здавалося наче милі. на розтягненому сухожиллі
з надією, що хтось та й покличе
ранкові базари. смердючі пОтом та приїзжими з закарпаття
молочні вироби встигають скиснути в п*ять хвилин
бомжі розпалюють навпростець багаття
щоб не натрапити на лабіринти мін
будинки стягами прикрашені немов на свято. лишають вибір терористам і підривникам
хтось уночі встиг стати татом
а хто тілом лежачим підпаленим сірником
палатки розставленні задля чергового мітингу. гроші вже роздані на потреби майбутніх жертв
як же хотів він побачити її літньою
але ще замолоду знав, що задовго помре
йому наснилися її сухі долоні. її черстве обличчя й дим із уст
її важкі суглоби у шкірі полоні. і їх же мов старих сходинок хруст
її захриплий голос заплакані вилиці комірці
і тільки їй притаманні вічно перехрещені пальці
її сум і одночасно злість, що були виражені на лиці
її важка і незалежна грація
йому наснились війни у палестині. призов до війська і розстріл
він не побачить її від нині
йому не вистачить на це сил


Рецензии