я сижу на березi рiчки

Я сижу на березі річки
 і дивлюся услід течії.
 Над обривом стоять дві смерічки
 і розказують думи свої. 
 Раптом звіявся вітер жахливий
 і заплакало небо дощем.
 Вже потік каламутний, бурхливий
 зірвав в воду смерічку мечем.
 Річкові береги розлилися-
 гірко плаче смерічка одна.
 Дві дороги щойно розійшлися,
 тепер подруги в неї нема.
 Вона плаче та винних немає,
 така доля у неї була.
 Хто цінує-той більше втрачає,
 хто без друзів-живе той дарма.


Рецензии