While my guitar gently weeps - George Harrison

While my guitar gently weeps

I look at you all see the love there that's sleeping,
while my guitar gently weeps.
I look at the floor and I see it needs sweeping,
still my guitar gently weeps.

          I don't know why nobody told you,
          how to unfold your love.
          I don't know how someone controlled you,
          they bought and sold you.

I look at the world and I notice it's turning,
while my guitar gently weeps.
With every mistake we must surely be learning,
still my guitar gently weeps.

          I don't know how you were diverted,
          you were perverted too.
          I don't know how you were inverted,
          no one alerted you.

I look at you all see the love there that's sleeping,
while my guitar gently weeps.

Look at you all...

Still my guitar gently weeps.

***

Плачь, гитара моя…

Я вижу одно – спит любовь беспробудно –
что ж плачь, гитара моя!
Я вижу кругом мир в пороке безумном –
что ж плачь, гитара моя!

          Только не знаю – больно и грустно –
          как любовь разбудить?
          Только не знаю, кто ее крутит –
          может продать, купить?

Смотрю я на мир в превращении резвом –
тоскуй, гитара моя!
Сплошные ошибки и все бесполезно –
тоскуй, гитара моя!

          Не понимаю, что сбило с толку,
          кинуло в грязь, разврат?
          Не понимаю смысл перестройки,
          кто приведет назад?

Я вижу одно – мир устал от страданья –
рыдай, гитара моя!

Смотрю я на все…

Рыдай, гитара моя!


Рецензии