Фiгове варення

(Із закавказького циклу)

Коли сонцем баштан переповниться,
А з овечок покапає жир,
У садах дозріває смоковниця -
Вона ж - фіга, вона - ще й інжир.

Генетично - мені рідне сало
І нудьгую за вишнями я,
Але все ж від життя не відстала -
Пахне фігами хата й моя.

Поважали смоковницю стоїки,
Простолюдини і королі.
Вже готові дл розливу слоїки
Й на моєму кухоннім столі.

А про вишні - тут тільки розмови.
Гарний фіги дають урожай!
З екзотичним варенням фі...рмовим
Подаватиму милому чай!


Рецензии