Нохчийн мотт

Акха яр санна, и ца баьлла бацалахь,
Боьжна бац стиглара, эцна бац базарахь,
Цхьаьнггера юхалург баьккхина бацара –
Кхоьллина хилла и вайн дайшна азаллехь.

Ас лору дуьнен чохь мел долу меттанаш,
Нохчийн мотт – гуттар а сан оьзда дозалла,
Iожаллин цамгаро дIалаьцна, меттахь Iаш,
Цу маттахь дийр ду ас весет а доьзале.

Цу маттахь нанас со дуьххьара хьаьстина,
Цу маттахь некъан дош дадас а кхайкхийна.
Цу матто, – уггаре гергарчу сан сина –
Сан, генахь цхьа висча, дог-ойла айина.


Рецензии
Даггара шен ненан мотт безаш хилча, иштта дешнаш яздо!
Баркалла хьуна, Шарип!
Ларамца.Азман.

Аза Атагинская   08.12.2013 22:44     Заявить о нарушении
1аламат дика ю байташ!

Ильман Юсупов   22.08.2014 16:13   Заявить о нарушении