Коло грубы й коло й пэчый

А в мынэ чахСнык з нозДрыщ
Да войНяйЕйць! БозьЗех мий!
И, ну, дэ Ш то пак булы
Сывы  Коны ци, Х...

Ф ЦИХвинке Сь как бы Ш.

Так шах ты вш СИДай-К
Та памМар пра й Марсь!
А то Тамась влад
ЗагсПрахЖах ТорРанк!

Ув ТАЗих бо Жь в нас ще й сильк!
Та с таКО морКфынк!
Шо ты прам впахДэшь
Ух ОхПахДыщь вжэк!

...Ну, да, блин, ны вэльм
Тут ты впараЖэш
УхКрахИньСьК млынЧек
Да щоп быс ТУЗкэй!

СкокРокСьць нытырНэт!..
Охо-хо в жучКэй!..

Коло грубы й коло й пэчый
Коляда збырае нечта вшь!
То ли торТыль,
То ль иль Торт.
От пак да ВикСёлк! Толь оно Ш ув Мотоль ёкСьць.
А ух Тольты й ШоСь !

НадиХодзе тэе свето,
Шо в Тамары ны в бухВекЦег!
И паеТаму Сь мі сцясь
Па й вкрайИньСьк дах фахс.

Ибо Жь кфак ПИШаць
Нам да Б по й ятвязьк.
Букав ны Ж ув твар!
Кап па-ПИНск слахГахць.

Так пря шё ШИПяць
Шіпулькі Сь ф КахЦятк?

Понаросталы шышкы

На святыйи карточкы.
И ны сыплюцця голкы,
Хоть вжэ канулы выкы.

От якая сыла е
В Мого свитлого Коне.
В ёго – Курка и Свынне
Шэ й якэесь Поросе!

А голле ныхто ны чэпыть,
Хоть вин «Бондя Сухорэбрый».
Бо вин дужый, ек Мыкытка,
Свэё свято «молокытко»!

Надыходыть тэе свето,
Шо радниють и тылета.
Ек жэ нам ны порадниты,
Колы мы – вси Божы диты!

31. 12. 2005, в хаты

ШАХ нахПрахВох?
Шак наЛево!
Лев Е дэ шє?
ХАШ в БыйРэЗы! Мы Ш чы Ш КЕШкафсь гонды з Дзек
Да кал грубКый с чэрць.
ШэхСьць минНуль рочКэй
С тых страхШэнНых дней,
ЕК Ильвы в Стрыльце
Да СЕДайЛикЩь пэрдь!

Так шё ШЕКильЛей
Мы жыдКиф нахЕфсь!..


Рецензии