Frances Cornford

Frances Cornford
The Guitarist Tunes Up

With what attentive courtesy he bent
Over his instrument;
Not as a lordly conquerer who could
Command both wire and wood,
But as a man with a loved woman might,
Inquiring with delight
What slight essential things she had to say
Before they started, he and she, to play.

Франциска Корнфорд.

Настраивая гитару.

Гитарист над гитарой склонён,
Внимая с сочувствием, неторопливо,-
Не как  покоритель надменный,
Как мужчина ведёт разговор с любимой.
Прежде, чем начали, он и она, играть
Вопрошает с любовью, почтением: 
- Наше важное, сокровенное,
Что ещё  ты хотела сказать ?


Рецензии