Пастир

             
Ти пастирем себе назвав,
А ми отари і стада покірні,
Ти берегти нас обіцяв,
У клятві обіцяв теж бути вірним.
Ото ж, якщо ти пастир, то паси,
Не треба милувати нас, не треба і карати
І звання пастиря неси,
Тоді стада тебе і будуть шанувати.
І за тобою і в огонь підуть,
Не тільки на зарошені отави,
І не соромся вчитися, як інші пастирі пасуть
Тоді буде тобі і честь, і слава.
Ти пастирем себе назвав,
Ото ж будь пастирем ти гідним,
Адже ти Хрест святий животворящий цілував
І обіцяв допомогати бідним.
Душею, ділом і грішми,
Паси свої стада, оберегай від лиха і недолі,
З собою Віру в спільники візьми
І дай, раз обіцяв всім волю.

21.08.06           Усть – Нарва  - Нарва.


Рецензии