Розперезалася гроза

               
Яскравий спалах блискавки
Прорізав бездню неба грозового,
Далекий ще – не налякав нікого,
Та поховалися вже в гнізда ластівки
І збрикнуло в саду теля,
І котеня чкурнуло під копицю,
І гепнуло відро в криницю,
А грім сварився звідділя.
І квіти пелюстки стулили,
Гей, громе, не бурчи сварливий!
І заховай свій блискавко язик!
А громовиця насувалася, повзла,
І небо різали сліпучи блискавиці,
Чорти заворохобились в криницях,
І ось гроза дібралась до села,
І вітер тут – як – тут, - підлиза, ти диви,
Старається грозі вгодити,
Стрімкий, шалений і несамовитий,
А мить тому тихійший був трави.
Розперезалася гроза – її пора,
Летіли блискавки, громи гриміли,
Земля зіщулилась, терпіла,
Ломалось гілля на яворах.

16.10.06        Усть  - Нарва.


Рецензии