Коли випаде свято

               
Буває свято випаде у нас, а ми ще більшого чогось чекаємо,
Ми навіть Богу натякаємо, щоб він бува не кривдив нас.
Невдячні ми; як свято випало – чого ще треба? -
Та ні; нам мало, - нам все і зразу подавай!
А відгуляємо, гай – гай і знову віченьки до неба?
А Бог візьме і відвернеться, і будні нам пошле одні,
Одноманітні і пістні, ні для душі і ні для серця.
Отож, як свято є – гуляй, радій, гуляй і не чекай ще більшого від Бога,
Нехай він в будень йде на допомогу, він – нашої душі носій.

22.09.06            Усть – Нарва.


Рецензии