украёнський техас

український техас дивував спокоєм і тишею
мені завжди здавалось, що десь за обрієм птахи співають інакше
а вони вили так само, зачервоніло та соромно, як і у мене під вікном
сьогоднішній вечір я провела на самоті
мені догоджали боб ділан та якісь інші герої тисячоліття
а ще не давав спокою голос у голові
що питав про якусь гидоту
перекотиполем згадувались шматки пам*яті
відірвані мов шматки враннішніх післявесільних сорочок
бійками закривавлених
алкоголем просочених
брудних та геть далеких від ідеалу
як наші думки
український техас сьогодні тішив новинами
курс долара впав
а євро підвищився втричі
колись ми гуляли і упивались недорогими винами
а сьогодні своїми ж провинами
упиваємося досхочу
український техас стріляє влучно та шкода більше немає патронів
уже не ті часи, коли можна було їх вільно дістати
дев*яності були "чорним пасом"
на білому кімано кожного із нас
а сьогодні ми є чорним вугіллям
на золотому простирадлі
застелених
необережно
душ


Рецензии