Ранок в туманi

               
Туман. Човни в тумані
I сонце в срібному вінку
І тишу слухаю п”янку,
I дні ще літа не останні -
Лиш тільки – тільки серпень зазирнув,
А вже тумани над рікою сиві
І так спокійно, так красиво,
Легенький вітерець війнув,
Війнув і затаївся в верболозах,
Хитаються в тумані сивому човни,
Цю тишу, Боже, ти оборони,
Дідок з туману визирнув на возі,
Духмяне сіно підстелив і спить,
І коні теж покриті сивиною,
З нічного йдуть до водопою,
А тиша – тиша вже дзвенить.
Ще мить, ще мить і щезне диво –
Пригріє сонце, і туман розтане,
Трмтять над річкою тумани,
І так спокійно і красиво.

02.08.06          Нарва – Усть Нарва.


Рецензии