Життя

                Життя

Впродовж  і навхрест наші спини
Малюють долю батогами,
Ми це несемо, як данину,
Безвільно скиглимо віками.

І просимо того святого,
Щоб відвернув всі урази,
Питаємо із брата строго,
А виправдуємо заразу.

Перед панами гнемо спини,
Являємось на світ горбаті,
Нас заселяють в домовини
І ставлять хрест на вічній хаті.

Нам провіщають щастя в раї,
Як будемо на тому світи,
За житія у ріднім краї,
Ми єсть раби – не божі діти.

На душу хрест рука чіпляє
Лиш тіло зіпнеться на ноги,
І до кінця його тягає,
Щоби не гнівалися боги…

А поряд вибраний гуляє,
Грішить помазаник безбожно,
Його правиця не карає,
А відмахнула: «Тобі можна».

Впродовж і навхрест наші долі
Життя безбатченком кромсає,
А ми лиш мріємо про волю,
Яка у безвість утікає.


Рецензии
Вот и нам обещают рай - и похоже тоже только на том свете :)

Алёна Паламарчук   28.11.2011 17:54     Заявить о нарушении
Алена, так правители и у вас и у нас одинаковые. Удачи Вам.

Микола Паламарчук Червень   28.11.2011 21:19   Заявить о нарушении