Ридна маты моя на вокзал провожала

Ридна маты моя на вокзал провожала.
И казала мыни, йды хоть людюм пограй.
Бо в тыбэ, жыныхайло, нагавыцы, и тыйи подраны.
Ну, то, можэ, хоть хтося рубле да подасть!

А в мынэ й чырывык навыть добрых нымае.
Бо понищыв уси, ек щэ дворником був.
Бо кобыла вонюча заставлела пудмитаты кучы,
Навыть чыстый пысочок, шо витёр подув.

А сыба я тыле? Пан пасэ хай горыщэ!
Колы вздувся, ек шар, и чырвоный, ек мак.
На тоби ощызнэцця, кацалапая выдрыща Емша,
Мо, послидная гадына в нашых краях.

Зарэ, дэ я роблю, у СыШа, ныц нымае.
Погрымушка и та браскотыть по гушох.
И по рожы, по мэйи, стрыкотыть некась видьма старая :
Кажэ, я ужэ лазю до йихных цыцок.

Спаражуй мынэ рак, колы я взев чужэе,
Колы я роскладушку чыюся зламав.
Шоб вытэ поздыхалы, колы вам навыть сина тут мало,
Колы я но дурный, а вытэ в розумах!

Бо в мынэ гэтых роз, гэтых рожый аж сотня!
На гольшыну я злиз и губыска порвав.
– Ах, ты, бешаный Тигр! – вырыщыть якась Кишычка товста.. –
Дэ ты зонта подив, шо купылы ля вам?

Грымакив бы я вам надавав бы, заразы!
Да ныма ужэ й рук – вси баян одорвав.
Так я зра высылюся? И ны любыть мынэ навыть Дуся?
Гэта жеба, шо еблыко гондэ качал?

Спалахты вас листрийка! И грим хай вас леснэ!
Колы я но колок, шоб дыркы йды запры.
Повылепувалы, повытрищувалы бильма, нэндза –
Виноватый во всёму но Байим старый!?

Хай спычэ мынэ Аль, ек но вичыр пудходыть,
Джараныть мий Вогонь над усёё Зымлё.
И мойи нагавыцы, бы в всекого грыця.
Оно в сраку дзёвбнув дэсь якыйся клё-клё.

А я вам, бы й ны грав, бы й ны лазыв тут раком,
Шо вытэ тут ля мни оно грывну далы.
Шоб вытэ задавылысь тым чорным насиннем,
Колы вам вжэ родне но якысь голубы!

Ой, а шо то я в клён ужэ прамо ударывсь?
Да ныкого ныгдэ я у жызни ны клев!
Хай твоя вжэ жыдивська жывэ товста кышка
И пасэцця у статку чужому тыле!

24. 6. 2006


Рецензии